Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

 

Darin Olien „SUPER-GYVENIMAS“



 

Neturiu žodžių, kaip man patiko ši knyga. Informatyvi, vietomis tikrai stebinanti, gyvenimą apverčianti. Arba tiksliau sakant – apverčianti jau savo turimas, susikurtas maisto „supratimo“ taisykles ir mintis apie savo kūną.

Vietomis knyga buvo gan „nepatogi“, nes net ir man pačiai, nesant visiškai „žaliai“, ši knyga suteikė labai daug informacijos, verčiančios susivokti, kaip neteisingai apie daugelį kūne vykstančių procesų , pati galvojau iki šiol.

Kas domitės sveika mityba, suprasit ir mane, kaip sunku rasti patikimą informacijos šaltinį, kur bent dauguma informacijos būtų pateikta labai aiškiai ir informatyviai. Kad ir pavyzdžiui: jei tau organizme trūksta kalcio, kokie produktai (sveiki produktai), padėtų tavo kūnui jo susirinkti natūraliai? O būtent čia ši informacija ir pateikta.

Tačiau neapsigaukite mano žodžiais, ši knyga ne tik apie mityba, tai apskritai apie „SUPER-GYVENIMA“, O trumpai ir aiškiai – tai knyga apie viską, kas susideda į prasmingą, sveiką ir stiprų mūsų pačių gyvenimą : mityba, judėjimas, pakankamas skysčių vartojimas..

Jautrių nervų skaitytojams įspėjimas: knygoje vietomis keliskart kartojama informacija, tad gali erzinti (taip pat ir nemažai gramatinių klaidų)

Tikriausiai susidarėte įspūdį, kad perdėtai giriu šią knygą, tačiau nuoširdžiai rekomenduoju ją atsiversti. Joje tiek daug visko, kad sunku nupasakoti. Autorius papasakoja kas dedasi mūsų kūne, kai trūksta skysčių, kai trūksta vieno ar kito vitamino ir kaip tą trūkumą natūraliai įsisavinti iš gamtos. Kodėl kai kurie iš mūsų esame alergiški laktozei, ir kodėl skysčių trūkumas gali „iškelti į paviršių“ alergiją produktams, kuriems niekada nebuvote alergiški. Dabar jau tikite manimi, kodėl verta knygą skaityti? Nes tikrai verta. Aš negalėjau atsiplėšti, kaip įdomiai pateikta informacija.

Na, o knygos gale dar pateikta ir 10-ties dienų mitybos planas + receptai. O štai šį reikalą aš išmėginsiu!

 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Lucy Score "Tai, kas niekada nesibaigia" Knyga, kurią skaičiusieji pasidalino į dvi puses: kuriems labai patiko ir tuos, kuriems nepatiko. Aš esu abiejų sąjunga: man knyga suteikė ir poilsį ir erzino, tad trumpai apie tai, ką aš išgyvenau, skaitydama "Tai, kas niekada nesibaigia". Istorija tokia pati, kaip ir daugelio meilės istorijų: nuo priešų iki mylimųjų, kaip ir bandyta linkti į meilės trikampį (ir ačiū Diev. - persigalvota), tačiau ši tema neplėtota. Nieko išskirtinio ar įdomaus. Bent man taip atrodo. Patys veikėjai turintys savo šarmo, tačiau nei vienas jų (nebent tik  Naomės dukterėčia) stiprios simpatijos nesukėlė: neįtikino ir griežtojo Nokso perdėtas geranoriškumas, nei saldusis jo brolio charakteris, nei pati Naomė nebuvo įdomi. Labiau.. nesuprantama ir neįdomi. O didžiausias man knygos minusas buvo atviros sekso scenos, kurios vaizduotei nepaliko nei trupinėlio. Gašlios replikos kartais irgi vertė susiraukti, tačiau sekso scenos galėjo bent šiek tiek pa
Silvia Moreno - Garcia "Daktaro Moro duktė" Tikrai nenustebčiau ir juolab neteisčiau, jei šią knygą skaitytojas pasirinktų vien iš viršelio. Tačiau kad ir kokio nuostabumo šis knygos viršelis, knygos turinys taip pat labai maloniai nustebino. Apie daktarą Moro ir jo išskirtinius eksperimentus jau tikriausiai daugelis yra girdėję, (yra net filmas) tačiau skaityti knygą ir žiūrėti filmą - dvi išskirtinės patirtys, kurių geriau net nelyginti. Daktaras Moro, apimtas savimeilės ir trokšdamas pasaulinio pripažinimo, eksperimentuoja su gyvūnų ir žmonių hibridais. Jis įsitikinęs, kad tik jo išskirtiniai moksliniai gebėjimai, vieną dieną jam atneš nepavydėtiną šlovę, o kartu ir galbūt - atradimus, kurie išgelbės daugumą žmonijos. Tačiau nei jis pats, nei skaitytojas negali net nujausti, kur link ši istorija suka... O kiek jausmų tai sukelia! Sunku įsivaizduoti ne tik kaip atrodo šie daktaro sukurti sutvėrimai, bet ir kokie jie sumanūs, drąsūs ir unikalūs. Skaičiau ir grožėjausi visa š
Nick Trenton "Nesuk sau galvos" JEI esate tikras mąstytojas, kuris turi visada viską išstudijuoti, apmąstyti, visada visas situacijas turite išnagrinėti iš pagrindų "o jeigu bus..." arba "kodėl man pasakė..." - ši knyga skirta būtent jums. Jau niekam ne paslaptis, kad daugiausiai mąstantys patiria daug daugiau streso, nei mažiau į smulkmenas pasidavę žmonės. Kaip autorius pats sako - jei daug mąstai, mažiau darai. O tai ir yra viena iš pagrindinių punktų, kodėl gyvenimas nesiklosto taip gerai, kaip tikimės. Knyga plonytė ir teorinė medžiaga pateikta patraukliai. Iškart pajaučiau prielankumą autoriui, kad nevyniojo žodžių į vatą ir iškart pasakė, kad konkrečių taisyklių ar būdų nustoti per daug mąstyti ne tik nėra, bet ir neverta jų kurti. Tad knyga visai ne apie tai, kaip nustoti kažką daryti (vėl ir vėl viską permąstyti), bet atpažinti save kaip per daug mąstantį ir gerai save išnagrinėjus, tai pakeisti, kol tai neiššaukė to padarinių - didelio streso lyg